Dolar 28,0474
Euro 29,7982
Altın 1.782,53
BİST 7.622,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri 18°C
Parçalı Bulutlu
Kayseri
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 17°C
Pts 15°C
Sal 14°C
Çar 12°C

İSG Kurul Toplantısında Acil Durum

A+
A-
29.07.2021
563
İSG Kurul Toplantısında Acil Durum

İSG Kurul Toplantısında Hangi Acil Durumlarla İlgili Gündem Oluşturulur?

Kurullar elbette periyodik görevleri yerine getirme amacıyla toplanır ancak bazı acil durumlar nedeniyle acil önlem almak için de toplanması gerekir. Genel çalışmalara ek olarak yapılacak toplantılarda riskli durumların önüne geçmek amaçlanır. Bu durumlara örnek olarak ramak kala olayları, meslek hastalıkları ve iş kazaları verilebilir.

 

İş kazası bu acil durumlar içinde çok hızlı şekilde reaksiyon gösterilmesi gereken konuların başında gelir. Yaşanan bir talihsizlikte yaralanma veya can kaybı durumunda İSG kurulu bu durumu acil olarak değerlendirmelidir. Aynı kazanın tekrar yaşanmaması adına alınacak önlemler hakkında tüm paydaşlar görüş belirtir.

Meslek hastalıklarına karşı alınacak önlemlerin de kurulda görüşülmesi önemlidir. Özellikle çalışanlardan birinin bu hastalığa yakalanması durumunda sebeplerin araştırılması ve olumsuz sonuca yol açan nedenlerin önlenmesi önem arz eder.

Bazen çalışanlar gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığını öne sürerek çalışmaktan kaçınma haklarını kullanmak isteyebilir. Böyle durumlarda kurul yine acil gündemle toplanarak hangi tedbirler konusunda anlaşmazlık olduğunu görüşür. Bu durumun ortadan kalkması ve işçilerin sağlıklı şekilde faaliyete devam etmesi için gerekli adımlar atılır. Buradaki iki temel amaç işçilerin sağlığını korumak ve işyerinin güvenliğini sağlamaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.